(+4) 0256 472 213

Definiție răni

O rană reprezintă o leziune a pielii provocată de un corp dur sau un agent din exterior. În funcție de apariție sau de gravitatea acestora pot exista mai multe tipuri de răni. Cele mai superficiale pot să nu necesite nici un fel de tratament (zgârieturi ușoare) însă altele pot necesita o îngrijire specială și atentă (ulcer varicos).

Tratamentul rănilor profunde cum ar fi: ulcer varicos, ulcer diabetic, piciorul diabeticului, escare, ulcer arterial constituie o problemă delicată și trebuie manifestată o atenție sporită în îngrijirea acestora.

Curățarea rănilor

Plăgile se curăță cu apă curată și rece din abundență apoi cu antiseptice uzuale: apă oxigenată, rivanol. Apa rece are efect vasoconstrictor provocând oprirea sângerărilor. Întotdeauna curățarea rănilor trebuie să fie completă și trebuie făcută cu atenție pentru a elimina toate particulele străine. Orice corp străin poate duce la infectarea rănilor și poate întârzia vindecarea. După curățare rănile se usucă atent și cu grijă. După curățare și uscare se aplică o Epitelin cremă, cu acțiune epitelizantă și regerantă.

Tratament răni

Tot mai mulți medici recomandă pentru tratarea și vindecarea rănilor Epitelin cremă datorită eficienței și siguranței acesteia.

Epitelin cremă este un produs natural cu principii active 100% naturale. Epitelin cremă poate fi utilizat pentru toate tipurile de răni pentru accelerarea vindecării și pentru vindecarea fără cicatrice sau cu o cicatrice cât mai mică.

Epitelin cremă face schimbarea bandajelor nedureroasă, umezește rănile uscate, creează un film protector împotriva factorilor externi și împotriva microbilor.

În cazul rănilor superficiale se aplică Epitelin cremă cu atenție în strat subțire după spălarea și uscarea rănilor.

În cazul rănilor adânci și pentru ulcere varicoase se aplică Epitelin cremă în strat gros sub pansament steril. Pansamentul se schimbă zilnic după același procedeu.

Epitelin cremă este o cremă sterilă (fără încărcătură microbiană), nu are efecte secundare, nu irită și nu ustură.