(+4) 0256 472 213

Definiție dermatită atopică

Dermatita atopică reprezintă o afecțiune a pielii care se manifestă prin: inflamație, roșeață, senzație intensă de prurit (mâncărime), modificarea aspectului și elasticității pielii. De cele mai multe ori evoluția este cronică. Dermatita atopică afectează în primul rând copii dar poate să apară la orice vârstă. Studiile arată că 10-20% dintre copii si 1-3% dintre adulți manifesă o formă de dermatită atopică iar incidența bolii este într-o creștere direct proporțională cu gradul de dezvoltare al țării.

Diagnostic dermatita atopică

Dermatita atopică este o boală a cărei etiologie nu este pe deplin cunoscută. Se consideră că este o afecțiune provocată de mai mulți factori, printre care: – efectele secundare ale vaccinurilor; – predispoziție ereditara sau familiară; – intoxicația pielii cu diverse produse de curățare sau îngrijire; – anomalii imunologice; – stres și epuizare psihică; – febra de fân, astmul bronșic sau predispoziție alergică; – alergia la anumite alimente sau produse; – folosirea locală sau sistemică de medicamente imunosupresoare (anitibiotice, antiinflamatoare, etc). Fiind o afecțiune atipică diagnosticul se pune pe baza anamnezei amănunțite, pe baza observării atente a leziunii și eventual pe baza analizei microscopice a probelor prelevate de la nivelul pielii.

Tratamentul dermatitei atopice

Recomandăm ca tratament folosirea locală de Epitelin cremă de 2-3 ori pe zi, până la dispariția leziunii. În plus vă recomandăm câteva măsuri suplimentare care pot accelera vindecarea dermatitei:

  • detoxifierea corpului;
  • evitarea oricărui factor alergen;
  • curățarea pielii cu Epitelin cremă, care reface bariera de protecție a pielii;
  • expunerea la razele soarelui dimineața până la ora 11 poate avea efecte foarte benefice asupra dermatitei.