(+4) 0256 472 213

Accesul sau vizitarea acestui website se supune Termenilor și condițiilor de utilizare; continuarea implică acceptul explicit cu privire la aceștia.

1. Aplicarea Termenilor şi condiţiilor. Modificarea şi actualizarea acestora

Site-ul www.aliphia.ro este proprietatea S.C. EXHELIOS® S.R.L. și utilizarea acestuia implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Termenii și condițiile stabilesc condițiile și specifică drepturile și obligațiile Vânzătorului (Distribuitorul) și ale Utilizatorului, precum și ale Clientului (Consumatorul, Cumpărătorul). Vânzător și operator al operațiunilor online este S.C. EXHELIOS® S.R.L.,organizată în baza legii române, cu sediul în Timișoara, Str. Martir Colonel Uță Ioan, nr. 3, Cod 300041, Județ Timiș, România, cod de identificare fiscală RO1804836, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J35/2688/1991.

Relația dintre părți este guvernată de Legea Română cu privire la protecția consumatorului (O.G. nr. 21/1992), legea comerțului electronic (Legea nr. 365/2002) și ordonanța de urgență privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum și pentru modificarea şi completarea unor acte normative (O.U.G. nr. 34/2014).

S.C. EXHELIOS® S.R.L., denumită generic în cele ce urmează „EXHELIOS”, în calitate de autor, proprietar și administrator al website-ului aliphia.ro, numit în continuare și ”Site” își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestui website, precum și Politica de confidențialitate și Termenii și condițiile de utilizare, fără nici un fel de notificare prealabilă. EXHELIOS  precizează că imaginea produselor are caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi ușor de aceste imagini, în orice mod, fără a influența caracteristicile acestora.

Site-ul este operat în conformitate cu prevederile acestor Termeni şi Condiţii, care se completează cu prevederile legii aplicabile.

Eventualele promoții/oferte prezente pe Site sunt valabile în limita stocului disponibil și în intervalul precizat. EXHELIOS stabilește regulamentele promoțiilor și a concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștiința eventualilor participanți prin intermediul Site-ului propriu sau prin mesaje folosind poșta electronică. De promoții beneficiază doar acele comenzi care respectă intocmai regulile afișate pe Site. De asemenea, promoțiile se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate de către companie în perioada de timp în care promoția este validă și numai în limita stocului disponibil. EXHELIOS nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoție și o poate întrerupe sau anula în orice moment fară nici o notificare prealabilă.

2. Definiţii ale unor termeni folosiţi în Termeni şi Condiţii

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează Site-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Termenii și condițiile prezentului Site, îndeplinind în acest sens toate cerințele.

CLIENT: reprezintă persoana care accesează Site-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat Termenii și condițiile prezentului Site, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare, ce inițiază și finalizează o Comandă; reprezintă persoana fizică cu vârsta peste 18 ani ce deţine un Cont, efectuează o Comandă şi în consecinţă acţionează în calitate de Cumpărător, fiind parte alături de Vânzător, a Contractului de vânzare-cumpărare în formă electronică a produselor ce fac obiectul vânzării prin intermediul Site-ului.

UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea Site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementarilor și ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii companiei EXHELIOS.

COMANDĂ: reprezintă documentul electronic, generat ca urmare a accesării Site-ului, prin intermediul căruia  Clientul îşi exprimă faţă de Vânzător intenţia fermă şi irevocabilă de a cumpăra produsele selectate.

CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE în formă electronică: document încheiat la distanţă între Vânzător şi Client, având ca obiect produsele arătate în Comandă şi confirmate ulterior prin e-mail/ telefon de către Vânzător, pentru preţul aplicabil produselor indicat pe Site şi confirmat ulterior prin e-mail/ telefon de către Vânzător, plătit de către Client conform specificaţiilor din Termeni şi Condiţii.

CURIER: compania specializată în curierat de bunuri, aleasă de Vânzător.

NEWSLETTER: mijloc de informare, transmis periodic de Vânzător prin mijloace electronice (e-mail, sms etc), cu privire la produsele și/sau promoțiile/campaniile Vânzătorului dintr-o anumită perioadă, fără a conține vreun angajament al Vânzătorului față de Client.

PRODUSE: Articolele, așa cum sunt acestea prezentate pe Site la secțiunea PRODUSE, cu privire la care Clientul a plasat o Comandă acceptată ulterior de către Vânzător.

SITE: www.aliphia.ro

VÂNZĂTOR: S.C. EXHELIOS® S.R.L. organizată în baza legii române, cu sediul în Timișoara, Str. Martir Colonel Uță Ioan, nr. 3, Cod 300041, Județ Timiș, România, cod de identificare fiscală RO1804836, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J35/2688/1991.

3. Politica de vânzare online

Site-ul este destinat persoanelor fizice cu vârsta peste 18 ani,  EXHELIOS rezervându-și dreptul unilateral de a selecta produsele disponibile, de a adauga sau înlatura anumite produse, de a efectua sau înceta oricând anumite campanii publicitare, precum și de a efectua orice modificare cu privire la prețul produselor.

Accesul pe Site poate fi restricționat anumitor Utilizatori sau Clienți, în cazul în care proprietarul Site-ului consideră că are motive justificate să considere că este prejudiciat prin activitatea /conduita respectivului Utilizator/Client sau că  se încalcă acești Termeni și Condiții, se comite un caz de fraudă sau se încalcă legea aplicabilă. Utilizatorul/Clientul al cărui acces pe Site a fost astfel restricționat se poate adresa cu o solicitare departamentului vânzări, arătat la secțiunea “Contact”, pentru a fi informat cu privire la motivele restricționării.

4. Modalitățile de livrare si plată

Site-ul se adresează strict persoanelor fizice. Persoanele juridice sunt rugate să contacteze EXHELIOS prin telefon sau e-mail pentru a încheia un Contract de vânzare-cumpărare şi a începe o colaborare.

a. Pentru comenzi pe teritoriul României:
Livrarea produselor comandate pe acest Site se va efectua prin intermediul unei firme de curierat aleasă de către Vânzător, iar taxele de livrare sunt cele menționate mai jos, așa cum sunt confirmate ulterior şi prin e-mail/telefon. Prin finalizarea şi plasarea comenzii sunteți de acord cu plata acestor taxe împreună cu prețul produselor.
• la comenzi mai mici de 100 LEI, costurile de transport sunt de 24 LEI și sunt suportate de Client.
• la comenzi mai mari de 100 LEI, livrarea este gratuită, costurile de transport fiind suportate de EXHELIOS.
Termenul de livrare obișnuit al produselor comandate on-line de pe Site-ul oficial al companiei se încadrează între 1-3 zile lucrătoare, din momentul confirmării comenzii de către EXHELIOS. Excepţie fac cazurile de forţă majoră (calamităţi, dezastre naturale, drumuri impracticabile, accidente etc.). La primirea comenzii veți prezenta un act de identitate valid și veți semna AWB-ul/documentul de primire. În cazul în care nu se reușește livrarea coletului după două încercări, coletul ne va fi returnat, urmând să suportați toate costurile și consecințele returnării. 

Plata se va face RAMBURS.

b. Pentru moment nu efectuam livrari in afara Romaniei in cazul persoanelor fizice.

5. Preţul

Prețul este stabilit pentru fiecare produs în parte. Prețul afișat include TVA (în cota prevazută de legile în vigoare).

Prețul arătat în Comanda finalizată și plasată, așa cum este confirmat ulterior prin e-mail-ul de confirmare a comenzii, este prețul ferm pe care Clientul este obligat să îl plătească pentru produsele comandate și nu se va schimba, indiferent dacă ulterior acelui moment EXHELIOS realizează anumite campanii promoționale referitoare la aceleași produse sau modifică prețul acestora.

6. Momentul încheierii vânzării. Transferul proprietăţii şi al riscului

Contractul de vânzare-cumpărare este considerat încheiat doar în momentul în care Clientul primește prin e-mail confirmarea comenzii din partea Vânzătorului. Informațiile existente pe Site nu constituie un pre-contract sau alt angajament al EXHELIOS față de Client.

Transferul proprietății și al riscurilor asupra produselor intervine la momentul livrării coletului sub condiția efectuării plătii integrale a prețului și tuturor taxelor/comisioanelor aferente livrării.

7. Politica de confidențialitate

Efectuarea de operațiuni neautorizate asupra acestui Site și tentativa de efectuare a acestora, incluzând fără a se limita la: utilizarea abuzivă, utilizarea frauduloasă, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informații în vederea comercializării lor, blocarea accesului, șamd, vor fi pedepsite conform legii.

Utilizatorii Site-ului pot trimite comentarii, note, sugestii, idei sau observații cu privire la conținutul și structura Site-ului, respectiv pot adresa întrebări atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, care să afecteze viața privată, drepturile de proprietate intelectuală ale EXHELIOS sau ale unor terțe părți și care nu conțin viruși, nu derulează campanii politice/ electorale, scrisori în lanț, mailing-uri de masă sau orice altă formă de spam.

EXHELIOS  nu vinde produse și/sau servicii care să fie cumpărate de către minori. EXHELIOS poate vinde sau încasa contravaloarea unor produse destinate minorilor, dar achiziționate de către un adult.

8. Răspundere

Răspunderea EXHELIOS: In eventualitatea încălcării cu intenție sau din neglijență gravă a Termenilor și Condițiilor și/sau a Contractului, EXHELIOS ca Vânzător și proprietar al Site-ului va fi răspunzător pentru pierderile care sunt o consecință directă și previzibilă, în mod rezonabil, a acestei încălcări.

În orice caz (excluzând răspunderea pentru pagubele aduse vieții și/sau integrității corporale a unei persoane) răspunderea maximă faţă de Client pentru orice pierdere sau pagubă care se produce în legătură cu o Comandă este limitată la prețul total al respectivei comenzi.

EXHELIOS nu răspunde pentru infectarea computerului unui Utilizator/Client cu viruși informatici, pentru atacuri cibernetice de orice fel, pentru pierderea datelor Utilizatorului/Clientului sau deteriorarea oricărui echipament hardware sau program aparținând acestuia.

De asemenea, EXHELIOS nu răspunde pentru e-mail-urile de tip phishing sau pentru link-urile partenerilor care pot apărea la un moment dat pe Site.

EXHELIOS nu poate fi făcută răspunzătoare pentru nici o pierdere în situația în care aceasta este cauzată de nerespectarea prezenților termeni și condiții și a celorlalte instrucțiuni menționate pe Site.
EXHELIOS nu răspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului, precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri disponibile pe Site.

Răspunderea Utilizatorului/Clientului: Utilizatorul/Clientul este responsabil pentru menținerea confidențialității datelor sale de Cont (user /e-mail și parolă), pentru gestionarea accesării Contului și pentru activitatea derulată prin intermediul Contului, precum și pentru navigarea pe Site și link-urile partenerilor. De asemenea, Utilizatorul/Clientul poartă răspunderea exclusivă pentru realitatea/exactitatea/integritatea oricăreia și tuturor datelor furnizate proprietarului Site-ului și pentru orice pagubă cauzată acestuia prin nerespectarea acestor Termeni și Condiții și/sau a Contractului.

9. Garanții

Toate produsele comercializate pe Site, vin însoțite de DECLARAȚIE DE CONFORMITATE care atestă conformitatea produselor cu standardele proprii precum și cu standardele impuse de autoritățile naționale sau europene.

10. Legea aplicabilă. Jurisdicția.

Acești Termeni și Condiții, precum și Contractul se supun prevederilor legii din România.
În caz de dispute, acestea vor fi soluționate pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente de la sediul EXHELIOS, Utilizatorul/Clientul exprimându-și acordul în ceea ce privește această alegere de competență.

11. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, EXHELIOS are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizează Clienții.

Pentru sesizări sau nereguli puteți apela TEL INFO – CONSUMATOR: 0800 080 999, linie telefonică cu apelare gratuită, respectiv Site-ului oficial al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor: www.anpc.gov.ro.

12. Colectarea automată de date cu caracter non-personal

În unele cazuri, este posibil ca EXHELIOS să colecteze informații cu caracter non-personal despre Utilizatori/Clienți. Exemple de informații de acest tip sunt: tipul de browser folosit, sistemul de operare al calculatorului folosit și numele domeniului website-ului de unde a fost făcută conexiunea la Site. Aceste informații ajută EXHELIOS să ia decizii care să răspundă cât mai bine intereselor și preferințelor Utilizatorilor/Clienților!

13. Proprietate intelectuală

Întreg conținutul Site-ului, incluzând fără a se limita la logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia, este proprietatea exclusivă a EXHELIOS.

Utilizatorului/Clientului nu îi este permisă copierea, reproducerea, distribuirea, publicarea, transferul, modificarea, alterarea, utilizarea, crearea de legături, expunerea, includerea oricărui element al Site-ului în orice material al Utilizatorului/Clientului sau al unui terț, în alt scop decât cel de a încheia/executa un Contract pentru produse și a se informa despre produsele comercializate pe Site, fără a exista un acord scris prealabil al EXHELIOS în acest sens.

În cazul în care Utilizatorul/Clientul transmite/transferă proprietarului Site-ului orice informație sau conținut (inclusiv logo-uri, reprezentări grafice, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text și/sau conținut multimedia) aceasta nu va genera nicio obligație pentru EXHELIOS, cu excepția cazului în care există un acord scris prealabil al părților în acest sens.
Prin accesarea acestor Termeni și condiții Utilizatorul/Clientul înțelege și acceptă că este interzisă în mod expres orice utilizare a Site-ului și conținutul acestuia în alte scopuri decât cele permise expres conform Termenilor și condițiilor/Contractului.

14. Promovarea produselor

Pentru promovarea produselor, proprietarul Site-ului poate trimite Newslettere Utilizatorului/Clientului în mod direct sau prin intermediul partenerilor comerciali, cu asigurarea/respectarea confidențialității privind datele furnizate de Utilizator/Client.

La crearea Contului, Utilizatorului/Clientului i se oferă posibilitatea de a-și da acordul sau de a refuza primirea de Newslettere.

Utilizatorul/Clientul are dreptul de a renunța oricând la opțiunea exprimată inițial, inclusiv prin folosirea linkului existent în cadrul unui Newsletter, prin trimiterea unui e-mail sau prin telefon, folosind datele menționate în secțiunea Contact a Site-ului.

15. Confidenţialitate. Prelucrarea datelor cu caracter personal

EXHELIOS se va asigura că datele Utilizatorilor/Clienților furnizate prin navigarea pe Site, prin plasarea Comenzii și executarea Contractului sunt păstrate confidențiale atât de angajaţii proprii cât și de partenerii comerciali și împuterniciți.

EXHELIOS prelucrează datele cu caracter personal oferite de Utilizatori/Clienți în conformitate cu prevederile legislației române în vigoare.

16. Forţa majoră. Cazul fortuit

Niciuna dintre părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale din Contract sau prevăzute în acești Termeni și Condiții, dacă o astfel de neexecutare la termen și/sau în mod corespunzător, este datorată total sau parțial unui eveniment de forță majoră sau unui caz fortuit. Forța majoră este evenimentul extern, imprevizibil, absolut invicibil și inevitabil. Cazul fortuit este  un eveniment care nu poate fi prevăzut și nici împiedicat.

Dacă în termen de 30 (treizeci) de zile de la data producerii, evenimentul de forță majoră sau cazul fortuit nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

17. Diverse

În cazul în care, din indiferent ce motiv, orice clauză din acești Termeni și Condiții se va dovedi nulă, inaplicabilă sau nevalabilă, ea va fi înlocuită cu o clauză validă, cât mai aproape ca sens de clauza inițială.

Nevalabilitatea/ineficacitatea unei clauze/prevederi din acești Termeni și Condiții și/sau Contract nu va afecta valabilitatea/aplicabilitatea celorlalte clauze/prevederi, care vor continua să se aplice nemodificate.