(+4) 0256 472 213

Definiție acnee

Acneea vulgară denumită în mod comun simplu, acnee, este o boală a pielii (dermatită) determinată de o hipersecreție uleioasă a glandelor sebacee (sebuum), care împreună cu celulele moarte care acoperă porii pielii și cu anumite bacterii, determină inflamarea foliculului pilo-sebaceu. Cea mai frecventă cauză sunt schimbările hormonale din timpul pubertății, în cazul acesta fiind denumită acnee juvenilă, sau acnee datorată dereglărilor hormonale.

Simptome

Manifestările acneei sunt sub forma diferitelor formațiuni deranjante sau dureroase care apar la nivelul pielii:

  • comedoane deschise (puncte negre) sau închise (microchisturi);
  • papule;
  • pustule (papule având deasupra un punct alburiu supurant);
  • chisturi profunde si purulente în cele mai grave cazuri;

Acneea apare mai ales în zonele unde glandele sebacee sunt mai multe: fața, gâtul, pieptul și spatele.

Tratamente

Detoxifierea organismului joacă un rol foarte important în tratamentul acneei. Cura de crudități sau cura cu sucuri verzi detoxifică organismul și au un rol hormonoreglator.

În cura de crudități se consumă pe parcursul unei zile doar salate de legume crude cu zeamă de lămâie și eventual mere. Pot fi consumate și nuci sau alune crude în cantități mici. Cura durează minim 2 săptămâni.

Cura de sucuri verzi presupune consumarea a minim 1l de suc verde/zi. Sucul verde se prepara din frunze verzi de: pătrunjel, mărar, gulie, varză, brocoli, țelină, sfeclă roșie, ceapă, lobodă, păpădie, măcriș, etc. în orice combinație. Acestea se introduc în blender împreună cu apă, zeamă de lămâie sau limes și eventual un măr pentru gust și se mixează până devin fluide. Eventual se mai adaugă apă pentru a deveni mai ușor de băut. Se pot adăuga pulberi de orz verde sau iarbă de grâu. Sucul verde se consumă la distanță de mese sau ca înlocuitor al unei mese, în special al celei de seară. Efectul detoxifiant este intens iar beneficiile pentru vindecarea acneei sunt majore.

Consultul medicului de specialitate este important, totuși un tratament cu medicamente administrate intern pentru acnee poate avea efecte secundare grave iar de cele mai multe ori nu aduc beneficiile presupuse. Recomandăm utilizarea căilor naturale de vindecare a bolilor.

Acneea încetează de obicei odată cu stabilizarea naturală a secrețiilor hormonale, adică odată cu terminarea pubertății.

Aliphia vine în sprijinul tinerilor sau a celor suferinzi de acnee cu o gamă de produse destinate acestei afecțiuni: Emulsia Antiacnee și Crema Antiacnee.

Compoziția unică de extracte naturale regenerează pielea și reglează metabolismul acesteia din profunzime. Efectul seboreglator asupra foliculilor pilo-sebacei conduce la o scădere a secreției de sebuum.

Emulsia Antiacnee este folosită pentru curățarea pielii, de preferat în fiecare seară. Procesul de curățare a pielii este foarte important, curățarea trebuie să fie profundă dar în același timp blândă. Emulsia Antiacnee este special concepută pentru a curăța delicat pielea sensibilizată de secreția excesivă și de alte impurități.

Imediat după igienizare și curățare se utilizează Crema Antiacnee pentru a completa și desăvârși acțiunea de regenerare a pielii. Cremă Antiacnee formează un film protector și în același timp transformă tenul cu probleme într-unul sănătos cu aspect normal.