(+4) 0256 472 213

Definiție hemoroizi

Hemoroizii reprezintă dilatări ale venelor din zona ano-rectală. Practic și fiziologic sunt niște proeminențe varicoase care se formează datorită dilatării și întinderii pereților venoși la nivelul anusului și rectului. Au o culoare roșiatică, evidenta și pot lua diferite forme. La inceput niște mici globule care apoi cresc în dimensiune sau se pot constituii în “ciorchini”.

Tipuri de hemoroizi

După locul de apariție poate fi vorba de hemoroizi interni sau externi. Hemoroizii interni se localizează adânc în interiorul rectului. Hemoroizii externi se localizează în zona anusului, în interiorul sau în esteriorul organismului.

Forma cea mai gravă și care este consecința netratării sunt hemoroizii trombozați. Afecțiunea este frecventă în cazul hemoroizilor externi când se formează un tromb sau un cheag de sânge. Afecțiunea este foarte dureroasă și poate genera serioase complicații.

Simptome hemoroizi

La început poate apare doar o jenă sau o mâncărime, apoi apar tenesmele (contracturi spastice, dureroase ale sfincterului striat anal), durerea la nivelul șezutului și senzația majoră de disconfort sau chiar criza hemoroidală.

În cazul hemoroizilor interni cel mai frecvent simptom sunt sângerările. Se prezintă sub formă de mici firicele de sânge în scaun sau pe hârtia igienică și sunt însoțite de dureri sau jenă în momentul defecației.

Hemoroizii externi se manifestă în special prin durere rectală, durere care devine tot mai pregnantă pe măsură ce hemoroizii cresc în dimensiune, îngrădind activitățile zilnice. Datorită rupturii vaselor de sânge supradilatate apar sângerările subcutanate ano-rectale și cheagurile de sânge care sunt resimțite ca niște pungulițe grele și care poartă denumirea de hemoroizi trombozați.

Diagnostic hemoroizi

Apelați la specialist de la primele simptome de jenă, mâncărime sau durere la nivelul șezutului. Diagnosticul nu este dificil de pus dar necesită un consult de specialitate pentru a se determina gradul afecțiunii precum și localizarea acesteia.

Un diagnostic pe care vi-l poate pune medicul este și acela de insuficiență venoasă sau insuficiență venoasă cronică, afecțiuni care slăbesc pereții vaselor sanguine și provoacă dilatarea lor. Insuficiența venoasă este o cauză frecventă a hemoroizilor și varicelor.

Cauzele hemoroizilor

În cazul tratării hemoroizilor primul pas este acela de a înlătura cauza sau cauzele apariției lor și care pot fi:

1. Constipație cronică;
2. Sedentarism și regim de viață haotic;
3. Alimentație dezechilibrată și condimentată sau multe altele.

Tratamentul hemoroizilor

Urmați recomandările medicului, tratamentul și sfaturile acestuia. De foarte multe ori s-a constatat că tratamentul alopat ameliorează doar temporar simptomele, hemoroizii recidivând la puțin timp după întreruperea tratamentului.

Întotdeauna natura ne oferă mai multe variante care duc la refacerea efectivă a vaselor de sânge. În cazul hemoroizilor și în general în cazul problemelor venoase este vorba de castan. Castanul are cea mai pregnantă acțiune venotonică, de refacere a troficității vasculare și de fortifiere a pereților venoși.
Cercetătorii noștri au ajuns la concluzia ca acțiunea complexă a castanului este potențată de extractul de spânz. Împreună formează o pereche redutabilă în sprijinul dispariției definitive a hemoroizilor.

Tratament naturist și recomandări

Urmând recomandările de mai jos puteți să vă vindecați definitiv de hemoroizi:

 • începeți fiecare masă cu o salată de crudități;
 • consumați multe alimente crude și proaspete în starea lor naturală: legume, fructe, semințe crude, nuci crude;
 • consumați fructele cu minim 30 de minute înainte de masă sau la 1 oră jumate după masă;
 • nu beți apă în timpul mesei;
 • nu combinați carnea cu amidonoase (cartofi, pâine, paste) – stomacul nu este capabil să digere simultan carnea și amidonoasele și ele intră în fermentație și putrefacție în intestin rezultând compuți toxici;
 • încercați să aveți ore fixe de masă cu pauze de 3-4 ore între ele;
 • beți minim 2l de apă pe zi (preferabil apă de izvor);
 • evitați: sucurile (cu excepția celor proaspete făcute acasă), alimentele procesate și aditivate, alimentele bogate în e-uri, carnea;
 • citiți întotdeauna eticheta – dacă vi se pare ca nu recunoașteți ingredientele ca fiind substanțe din natura mai bine nu cumpărați produsul respectiv;
 • faceți efort fizic moderat (pune sângele în mișcare și tonifica vasele de sânge, exact unde este problema hemoroizilor);
 • eliberți-vă de grijile și stresul cotidian, priviți partea bună a oricărei situații;
 • relaxati-vă, o minte relaxată găsește cele mai bune soluții în orice situație;
 • faceți plimbări în natură, natura relaxează și vindecă.

Produsele Aliphia recomandate în tratamentul hemoroizilor

Recomandarea noastră este Hemosan cremă. Hemosan cremă conține extracte de castan, spânz, mușețel, gălbenele și crețisoară, fiecare componetă este atent studiată și selectată pentru a-și completa reciproc acțiunile extrem de benefice:

 • castanul: venotonic, antiinflamator, trofic vascular, entiedematos, astringent;
 • spânz: analgezic, antiinflamator, antispastic, stimulează circulația capilară;
 • mușețel: dezinfectant, antiinflamator, antiseptic, emolient si cicatrizant;
 • gălbenele: cicatrizante, epitelizante, emoliente, antiseptice, regenerante;
 • crețișoara: anestezică naturală, antiinflamatoare, cicatrizantă.

Efectul acestor principii active este complementar și reciproc. Anumite acțiuni s-au dovedit a fi chiar potențate, de exemplu spânzul potențează acțiunea anestezică a crețișoarei și pe cea venotonică a castanului, sau mușețelulpotențează acțiunea cicatrizantă și regenerantă a gălbenelelor.

Utilizat de la primele simptome Hemosan cremă duce rapid la remisia formațiunilor hemoroidale. Poate fi utilizat în orice stadiu al hemoroizilor și chiar în crizele hemoroidale cu rezultate deosebite. Rezultatele sunt extraordinare dar o vindecare completă și definitivă se produce numai după schimbarea stilului de viață sau înlăturarea tuturor cauzelor care au dus la apariția hemoroizilor.

Recomandarea specialiștilor noștri este să apelați la metoda chirurgicală doar după ce ați epuizat toate tratamentele alopate, homeopate sau naturiste.