(+4) 0256 472 213

Definiție varice

Varicele, denumite și boală varicoasă, reprezintă dilatarea excesivă a venelor cu numeroase efecte secundare: senzație de picioare grele, disconfort, durere, venele devin vizibile sau pot suferi leziuni și ulcerații. Boala afectează aproximativ 30% din populație și apare mai ales la nivelul gambelor sau coapselor, ea nu ține cont de sex sau de vârstă. Datorită dilatării venelor se produc disfuncții ale valvulelor venoase (sistemul de propulsie al sângelui de jos în sus sau împotriva gravitației), astfel sângele stagnează la nivelul picioarelor, venele devenind tot mai dilatate și tot mai vizibile.

Simptome varice

Primele simptome sunt cele de picioare grele sau obosite, apoi apar mici firicele venoase vizibile care devin tot mai mari și mai proeminente. În primă fază varicele nu sunt dureroase ci doar vizibile, apoi apar durerile și în cele mai grave cazuri fisuri cu sângerări interne sau externe. Aparent varicele sunt mai frecvente la femei dar acest fapt este datorat doar grijei acestora pentru aspectul și sănătatea picioarelor lor.

Diagnostic varice

Diagnosticul este facil oricui, totuși este foarte important să acționăm prin prevenție sau tratament încă de la primele simptome, astfel remisia va fi mult mai rapidă. Consultul medicului este important deoarece el vă poate determina gradul afecțiunii, riscurile și deasemenea vă poate da sfaturi personalizate legate de tratament și regim de viață. Cea mai modernă metodă de diagnostic este cea de eco-Doppler.

Tratament varice

Întotdeauna urmați sfatul medicului. Dacă boala este incipientă puteți începe prin îmbunătățirea stilului de viață și prin aplicarea externă de creme sau geluri. Tot mai mulți medici recomandă utilizarea de Stimuven Plus cremă sau Stimuven Plus gel.

Stimuven Plus cremă și Stimuven Plus gel conțin extracte naturale din castan, spânz și hamamelis. Această combinație unică are multiple efecte: venotonic, anitflebitic, astringent, antiinflamator, analgezic, antiedematos, de stimulare a circulației capilare, de creștere a rezistenței peretelui vascular și de îmbunătățire a funcionării valvulelor venoase. Toate aceste efecte le indică în: varice, flebite, hematoame, tromboflebite sau senzația de picioare grele, obosite.

Deasemenea aplicarea de comprese reci și bandajarea elastică a zonei afectate pot avea efecte benefice.

Cremă varice

Stimuven Plus cremă pentru varice este un produs care conține principii active 100% naturale. Aplicarea consecventă a cremei pentru varice duce la vindecarea acestora.

Gel varice

Stimuven Plus gel pentru varice relaxează picioarele, reduce durerile și conferă o senzație plăcută de răcoare. Principiile active 100% naturale se absorb rapid și eficiența este maximă.

Sfturi utile pentru varice

Pentru o vindecare definitivă și pentru înlăturarea oricărei cauze de apariție urmăriți alte câteva sfaturi:

  • evitați să purtați pantofi incomozi sau cu tocuri înalte
  • evitați să stați mult în picioare
  • deasemenea dacă aveți o slujbă în care stați lipiți de scaun, încercați pe cât posibil să faceți regulat exerciții fizice: mers pe jos, inot, gimnastica; o plimbare după terminarea orelor de program face minuni
  • încercați să faceți regulat exerciții fizice
  • urcati scări, acesta este de asemenea un exercițiu fizic
  • consumați multă apă, cel putin 2 litri zilnic, așa că sfatul nostru este: beți în mod regulat apă pe tot parcursul zilei, apa nu poate fi înlocuită de nici un alt lichid
  • dacă sunteți supraponderal sau supraponderală încercați să scăpați de excesul de kilograme
  • consumați cât mai puțină sare, pentru a limita fenomenele de retenție de apă (edemele)
  • de cate ori aveți ocazia, stați intinși în pat și sprijiniți-vă picioarele astfel încât ele să fie la o înălțime superioară față de restul corpului
  • la sfarșitul zilei sau după baie, masați-vă picioarele cu Stimuven Plus cremă sau gel și relaxați-vă, după o zi grea veți simți imediat efectul acestor produse iar dimineață vă veți simți excelent și revigorați