(+4) 0256 472 213

Definiție arsuri

Arsura este o leziune a pielii determinată de o sursă de căldură excesivă sau de diferiți agenți chimici. Pe lângă inflamarea țesutului apare și un proces care constă în coagularea proteinelor cu eliberarea unor compuși cu acțiune distructivă asupra hematiilor. Astfel poate să apară starea de intoxicare.

Simptome arsuri

În funcție de gradul arsurii și de suprafața ei simptomatologia este diferită:

Arsuri de gradul I: pielea este roșie, inflamată, dureroasă; apare un eritem care dispare odată cu descuamarea pielii; arsurile solare sunt considerate arsuri de gradul I.

Arsuri de gradul II: arsura este mai profundă și se produc niște vezicule cu lichid, dureroase, care după spargere se usucă și se exfoliază, lăsând pielea sensibilă o perioadă la frig sau la cald.

Arsuri de gradul III: cele 3 straturi ale pielii sunt distruse, putând fi afectate țesuturile adiacente: mușchi, tendoane, oase; apar pustule mari care au conținut sangvinolent închis la culoare.

Arsuri de gradul IV: țesuturile sunt carbonizate, aspectul fiind de cruste negre.

Diagnostic arsuri

Arsurile ușoare pe suprafețe mici (maxim 2-3% din suprafața corpului) pot fi tratate acasă, pentru cele profunde sau pe suprafețe mari este necesar consultul medical. Pentru un calcul aproximativ al suprafeței corporale aveți mai jos câțiva indicatori:

  • membrul superior = 9%
  • membrul inferior = 18% (la copil 14%)
  • trunchiul anterior sau trunchiul posterior = 18%
  • capul și gâtul = 9% (la copil 18%)
  • organele genitale = 1%
  • sau considerând aria palmei victimei ca reprezentând 1% din suprafața corporală.

Tratamente arsuri

Recomandarea noastră pentru tratamentul arsurilor este Epitelin cremă. Epitelin cremă poate fi considerată o cremă minune, vindecarea arsurilor este mult accelerată și cicatricile sunt mult diminuate. Principiile active 100% naturale stimulează procesele proprii de regenerare ale pielii, având în plus un efect antiseptic și antiinflamator.

Epitelin cremă conține extracte naturale din gălbenele, luminița nopții si mușețel, o combinație unică, brevetată care o recomandă în toate problemele care pot apărea la nivelul pielii, nu doar arsuri ci și răni, eczeme, eriteme.