(+4) 0256 472 213

Definiție abcese dentare

Abcesul dentar este, de fapt, o colecție de puroi la baza dintelui determinată de lupta organismului cu anumite bacterii. Abcesele dentare au diferite cauze: o carie netratată, afecțiuni ale gingiilor, acumularea de resturi alimentare intre gingie și dinte, etc.

Simptome abcese dentare

Cele mai frecvente simptome sunt: durerea pulsatilă, gingiile roșii, inflamate, o umflătură asemănătoare unui coș, reprezentând punga de puroi. Mai pot apărea simptome generalizate ca febră sau durere, care difuzează la nivelul capului sau gâtului. Odată cu înaintarea infecției, durerea scade în intensitate, ceea ce nu este un semn de vindecare.

Diagnostic abcese dentare

Se recomandă vizitarea de urgență a unui stomatolog pentru un diagnostic corect. De asemenea, astfel se pot preveni complicațiile sau se pot evita tratamentele empirice care duc la o dispariție temporară a simptomelor sau, mai grav, la dezvoltarea latentă a infecției.

Tratament abcese dentare

Urmați întotdeauna tratamentul indicat de medic. În sprijinul unei vindecări rapide și a unei profilaxii adecvate, Aliphia vine în întâmpinarea dumneavoastră cu Heliodenta apă de gură. O soluție concentrată, cu extracte din plante, 100% naturală, cu efect: antiseptic, antiinflamator, bacteriostatic, analgezic și cicatrizant.

Heliodenta apă de gură ajută la profilaxia abceselor dentare, la tratarea acestora dar mai ales la o igienă bucală adecvată.