(+4) 0256 472 213

Definiție

Osteoartrita reprezintă o afectare a cartilajului care protejează și învelește suprafețele articulare. Cartilajul se deteriorează, astfel oasele ajung să se frece direct unele de altele ducând la lezarea țesutului și osului rezultând durere și imobilitate. Osteoartrita este o boală lent progresivă care distruge treptat cartilajul.

Osteoartrita reprezintă cea mai frecventă formă de artrita, cauzele ei sunt multiple și le vom enumera doar pe cele mai importante: supraponderabilitatea sau greutatea excesivă, forțarea frecventă a articulațiilor, ridicarea de greutăți, vârsta înaintată, anumiți factori genetici sau anumite tulburări endocrine. O singură leziune a cartilajului poate degenera și poate duce la osteoartrită.

Simptome

Osteoartrita afectează articulațiile mâinilor, degetelor, genunchilor și coloanei vertebrale. Astfel durerile sunt resimțite la nivelul acestor articulații și sunt proporționale cu activitatea desfășurată. Mai sunt frecvente fragmentele, durerile la palpare, rigiditatea și rar tumefierile sau deformările articulare.

Diagnostic

De obicei debutul în osteoartrită este brusc cu o durere la nivelul articulațiilor, tumefieri și imobilizări. Medicul poate pune diagnosticul în urma examenului fiziologic sau poate cere anumite investigații.

Tratament

Tratamentul constă în eliminarea cauzei (dacă e posibil), menajarea articulației, exerciții fizice moderate pentru mobilizarea articulației, reducerea manifestărilor dureroase și refacerea cartilajului. Tratamentul local este recomandat ca primă intenție alături de administrarea orală de suplimente care regenerează și hrănesc cartilajul. Pentru reducerea durerilor și inflamației se utilizează Crema Dr. Boici, Gelul Relaxant cu spânz sau Soluția Relaxantă cu spânz. Acestea reduc rapid durerea și inflamația de la nivelul articulației redând mobilitatea acesteia.

Produsele conțin extracte 100% naturale din spânz, castan și ienupăr, o combinație care este rezultatul a zeci de ani de cercetare și care garantează efectele: analgezic, antiinflamator și antispastic. Efectul este de durată și absența inflamației permite cartilajului să se regenereze.