(+4) 0256 472 213

Definiție întinderi musculare

Întinderile musculare sunt rezultatul unor suprasolicitări ale musculaturii. Ele apar atunci când musculatura sau tendoanele suferă o leziune. Simptomele locale sunt: durerea, tumefierea, edemele și inflamația.

În timpul efortului fizic mușchii suferă contracții repetate, prin suprasolicitare aceștia obosesc și au loc afectări ale fibrelor musculare sau ale tendoanelor. Apar microfisuri care provoacă durere și inflamații locale.

Ruptura musculară reprezintă agravarea întinderilor musculare și poate apare atunci când efortul fizic nu este întrerupt și suprasolicitarea continuă.

Întiderile musculare apar frecvent la sportivi amatori și mai rar la cei de performanță care, datorită experienței, știu să gestioneze mai bine efortul fizic.

Tratament întinderi musculare

Pentru reducerea inflamației, a durerii și pentru o senzație plăcută de răcoare la nivelul mușchiului afectat se recomandă Gelul Relaxant cu spânz. Acesta reduce rapid durerea și disconfortul permițând fibrelor musculare să se refacă. Gelul Relaxant cu spânz se poate folosi cu succes și în cadrul cabinetelor de recuperare sau fizioterapie pentru majoritatea procedurilor.

Febra musculară

Febra musculară apare după un efort fizic cu care musculatura nu este obișnuită. Ca rezultat al efortului fizic, mușchii consumă rezerva de glicogen (combustibilul mușchilor) și grăsimi iar mai apoi folosesc zaharuri. În momentul în care mușchii „ard” zaharuri rezultă acid lactic și apoi apare febra musculară. Febra musculară se resimte atunci când mușchiul intră în repaus.

Tratament febră musculară

Tratamentul febrei musculare constă în reducerea inflamării și drenarea acidului lactic. Scăderea inflamației se poate realiza tot aplicând local Gelul Relaxant cu spânz iar drenarea acidului lactic se face prin exerciții fizice moderate care să pună la lucru mușchii afectați.