(+4) 0256 472 213

Definiție

Felbitele și arteritele reprezintă inflamația peretelui vascular: peretele venos pentru flebite și peretele arterelor pentru arterite. Mult mai des întâlnite sunt flebitele care de foarte multe ori apar asociate cu o tromboză venoasă (cheag de sânge), atunci vorbim despre tromboflebite.

Simptome

Simptomele flebitei sunt durere ușoară la nivelul gambei, mai ales la infecție sau la palpare, subfe brilitate, puls crescut, inflamație, căldură și roșeață locală.

Diagnostic

Pe lângă prezența simptomelor enumerate mai sus, diagnosticul poate fi confirmat de flebografie sau eco-Doppler.

Tratament

Primul pas spre vindecare îl reprezintă repausul picioarelor și poziționarea membrelor inferioare mai sus decât restul corpului, deasemenea un rol adjuvant îl pot avea compresele cu apă rece . Se poate administra un tratament medicamentos recomandat de specialist sau se pot utiliza preparate topice: Stimuven Plus gel sau Stimuven plus cremă. Acestea reduc la minim inflamația peretelui vascular, au un efect venotonic și de creștere a rezistenței peretelui vascular. De asemenea au un efect benefic și asupra valvulelor venoase, îmbunătățesc circulația venoasă și duc la dispariția stazei sângelui la nivelul picioarelor.