(+4) 0256 472 213

Înțepăturile de insecte sunt întotdeauna neplăcute și în funcție de sensibilitatea fiecăruia manifestările acestora pot fi foarte diverse. Înțepăturile de păianjen sau de țânțari pot trece neobservate sau cu o ușoară jenă locală. Înțepăturile de albine sau uneori cele de păianjen prezintă manifestări foarte dureroase și în cazurile cele mai grave pot provoca șoc anafilactic, acesta fiind o urgență medicală.

Cele mai uzuale înțepături de insecte sunt: înțepăturile de albine, înțepăturile de păianjen și înțepăturile de țânțari.

Acestea se manifestă prin: mâncărime, roșeață locală, tumefiere și edem local. Senzația de disconfort însoțește orice înțepătură și diferă în funcție de insecta care a provocat înțepătura și în funcție de sensibilitatea personală.

Înțepăturile de albine și viespii sunt întotdeauna dureroase, roșeața este puternică și edemul local este mai puternic. De asemenea sunt înțepăturile care provoacă cel mai adesea șoc anafilactic.

Primele semne ale șocului anafilactic sunt: edem local crescut, înroșirea feței, puls accelerat și neregulat, frisoane, senzație de sfârșit iminent, amețeli, leșin. Se recomandă să chemați ambulanța sau medicul atunci când apar alte simptome decât cele locale.

Tratament intepaturi de insecte

Indiferent de insecta care a provocat înțepătura puteți aplica un tratament de primă intenție Epitelin cremă.

Epitelin cremă reduce rapid și eficient umflătura, roșeața și senzația de mâncărime de la nivelul înțepăturii. Epitelin cremă stimulează mecanismele proprii ale corpului de cicatrizare, epitelizare și de drenare a substanțelor toxice introduse de insectă. Astfel senzația neplăcută dispare și vindecarea se produce repede.